Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от бял фасул

Крем супа от бял фасул

редакция:
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k18
Крем супа от бял фасул4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • боб
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 50 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се почиства, измива се и се сварява във вода, докато се развари.

Прекарва се през цедка и полученото пюре се смесва с млякото. Долива се с 2 л. вода и се вари на умерен огън.

Прибавя се маслото и се посолява.

Сварената супа може да се гарнира с хлебни кубчета, предварително изнържени в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Честно казано 2 л. Вода са прекалено много. Аз ползвах 500 гр готов сварен фасул и се получи тоооллова рядко ,че си беше гола вода,трябваше да го оставя да ври поне час два да се сгъсти и пак е супер рядко. Гарнирайте с. 1 стрък пресен Лук и. Един стрък пресен Чесън. За да има по плътен вкус.
02.03.2025 18:26
m
m
Вкусно
09.08.2009 16:00