Начин на приготвяне
Измийте агнешките крачета, залейте ги със студена вода и заедно със стръка целина и зърната черен пипер поставете на умерен огън да се сварят до отделяне на месото от кокала - около 2 часа взависимост от силата на огъня.
Може да варите и 3 часа на по-слабо. Вода трябва да добавяте от време на време, когато нивото ѝ спада, месото трябва винаги да е покрито с течност.
Прецедете бульончето, а крачетата извадете и оставете да се поохладят и накъсайте на малки парченца. Лука накълцайте на ситно или смелете в блендер заедно с чесъна. Домата настържете на фино ренде, а морковите направете на малки кубчета.
Сгорещете олиото и запържете първо морковите с малко сол. Щом оцветят олиото и поомекнат добавете смлените лук и чесън, бъркайте за минутка - две и сложете и домата.
След още две минути налейте бульона, сипете мръвките и когато течността заври сложете и ориза, още сол на вкус и джоджен.
Варете около 15-16 минути, не е нужно оризът да омеква прекалено, тъй като в горещата течност ще продължи да набъбва и се готви дори и да премахнете от огъня.
Отстранете от котлона и застройте с разбитите кисело мляко, жълтъци, лимонов сок и сол.
Поднесете агнешката супа гореща.
Супата от агнешки крачета е готова.