Език с кашкавал в гювече

31/05/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517865
"Не са ви нужни специални кулинарни умения, за да превърнете езика в неустоимо изкушения - домати, кашкавал, щипка любов са достатъчни "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • език - 2 бр.
  • доматена консерва - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме езика в съд и го сваряваме.

В тенджера поставяме доматите консерва, солта, черния пипер и малко олио.

Оставяме така докато се сгъсти сосът и накрая прибавяме и чесъна.

Приготвяме си гювечетата, като най-отдолу подреждаме парчетата език, заливаме със соса, върху соса слагаме плочки кашкавал.

Можем да поставим във фурната, а може и в микровълновата. Печем до разтопяване на кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Езика не се ли бели?
0
0
Стоянка  Русенова
Аз не го обелих ,но може и да си го обелите .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв