Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани гъби със сос

Панирани гъби със сос

Панирани гъби със сос
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вие ги наричате панирани гъби със сос, ние - супер бирено мезе"

Необходими Продукти

  • кралски печурки - 10 - 12 бр. (по - едри)
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1пак
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • майонеза - 1 коф.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • лимони - 1 - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват. Отделят се пънчетата и се подправят със сол и черен пипер.

В три отделни купи се сипват брашно, разбити яйца и галета. Гъбите се овалват последователно в брашното, яйцата и галетата и се панират в силно сгорещено олио в тенджерка, която е поне наполовина пълна с олио.

Поставят се върху кухненска хартия да се обере мазнината.

В купа се смесват продуктите за соса и се разбъркват добре до хомогенна смес.

Гъбите се поливат отгоре със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: