Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки и кафява захар

Сладкиш с ябълки и кафява захар

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладкиш с ябълки и кафява захар3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Нежен сладкиш с наситен карамелен вкус"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 2/3 ч.ч. Мусковадо
  • захар - 1/3 ч.ч. бяла
  • ябълки - 1 бр. голяма Грени Смит
  • бадеми - 60 г натрошени
  • брашно т - 1 ч.ч. бяло, тип 500
  • пълнозърнесто брашно - ½ ч.ч. тип 1850
  • кисело мляко 2 % - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр. големи
  • олио - ½ ч.ч.
  • масло - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко. В купа слагаме бялата захар, захарта Мусковадо и яйцата.

С миксер разбиваме заедно двата вида захар и яйцата много добре. Разбиваме дълго време. Трябва да стане гъста, ароматна и със светло-кафяв цвят смес.

В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Оставяме я да шупне и след това я прибавяме в купата. Разбиваме с миксера. Добавяме олиото и пак разбъркваме.

Пресяваме двата вида брашно със сито и го прибавяме постепенно в купата и разбиваме с миксера.

Почистваме ябълката и белим кората ѝ. Режем я на малки кубченца. Добавяме ги вътре плюс натрошените бадеми и разбъркваме с голяма лъжица много добре.

Мажем тава с диаметър 26 см. с масло и набрашняваме с брашно. Набрашних с пълнозърнесто брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица.

Печем ябълковия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изпечем режем на ромбове и нареждаме в чиния.

Сладкишът с ябълки и кафява захар става мек и много вкусен, с карамелен вкус, усеща се ябълката и натрошените бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: