Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бабиният кекс с череши

Бабиният кекс с череши

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Бабиният кекс с череши1 / 2
04/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • череши - 1 кг или по - малко
  • краве масло - 90 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - настъргана кора и сок от 1/2
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черешите от костилките.

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Разбъркайте с лимоновата кора и сок.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта. Прибавяйте го на порции към основната смес, като разбърквате с дървена лъжица.

Насипете сместа в застлана с намазнена хартия за печене тава с диаметър 26 см. Заравнете, сипете черешите и леко ги притиснете навътре.

Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-55 мин или до суха клечка.

Преди поднасяне поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: