Начин на приготвяне
Пилешките филета измийте, попийте от тях излишната влага с кухненска хартия.
Посолете ги, нарежете напречно на шайби или парченца по ваш вкус, намажете с малко зехтин и бял пипер и оставете да се отпуснат на стайна температура, докато сварите киноата.
Зрънцата киноа сложете във вряща подсолена вода, съотношение 1:3. Гответе 10-12 минути в зависимост от степента на готовност, която предпочитате. Към края на варенето сложете сушените зеленчуци.
Загрейте на силна степен останалия зехтин в тиган с незалепващо покритие.
Запечете пилешкото и гъбите /цели/, докато месото придобие златист загар.
Сложете в центъра на всяка порция пилето и гъбите, а отстрани като пръстен обградете с киноа, овкусена допълнително, ако желаете със сосчето отделено от печенето на месото-2-3 лъжички.
Поръсете с пресен магданоз и поднесете ястието топло.
Добър апетит!