Печено зайче на халогенна фурна

06/06/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. (1.2 - 1.5 кг)
  • свинска мас - 50 г, леко размекната
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • соев сос - светъл - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1/3 ч.ч.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
  • мащерка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме маслото, олиото, горчицата, уни соса, соевия сос, червеният пипер и солта. Смесваме всичките съставки.

Измиваме и подсушаваме заека и го слагаме в тавичка. Намазваме го със сместа отвън и вътре.

Завързваме крачетата му и го заливаме с виното и 1 ч.ч топла вода.

Покриваме го с фолио и поставяме на долна скара за 50 мин.

След като изтече времето, премахваме фолиото и включваме фурната за 10 минути на 230°C.

Заека обръщаме често, защото долната част стои в сос и така не се налага да го обливаме.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар