Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Печено зайче на халогенна фурна

Печено зайче на халогенна фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Печено зайче на халогенна фурна2 / 2
06/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. (1.2 - 1.5 кг)
  • свинска мас - 50 г, леко размекната
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • соев сос - светъл - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1/3 ч.ч.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
  • мащерка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме маслото, олиото, горчицата, уни соса, соевия сос, червеният пипер и солта. Смесваме всичките съставки.

Измиваме и подсушаваме заека и го слагаме в тавичка. Намазваме го със сместа отвън и вътре.

Завързваме крачетата му и го заливаме с виното и 1 ч.ч топла вода.

Покриваме го с фолио и поставяме на долна скара за 50 мин.

След като изтече времето, премахваме фолиото и включваме фурната за 10 минути на 230°C.

Заека обръщаме често, защото долната част стои в сос и така не се налага да го обливаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: