Френски десерт с череши

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Френски десерт с череши
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Всичко, което сте чували за френските десерти е вярно - наистина са превъзходни"

Необходими Продукти

  • череши - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 240 мл
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1/2 с.л. есенция
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и щипка сол, към сместа прибавяме прясното мляко и разтопеното масло.

Разбиваме отново добре и сипваме брашното.

След като получим разбитата смес, сипваме и ванилията.

Изливаме готовата смес върху наредените череши, които са изчистени от костилките и измити.

Изпичаме плодовия сладкиш на 160 градуса до готовност.

Наръсваме с пудра захар.

Френският десерт с череши е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Напомня ми на Клафути. Много нежен и вкусен десерт!
29.06.2024 17:46