Начин на приготвяне
Измиват се плодовете, черешите се почистват от костилката, кайсиите да са срязана на две половинки.
Кроасаните срязваме надлъжно на две половинки, а всяка срежете през средата. От един кроасан трябва да получите 4 парчета, общо 8 бр.
Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта и ванилията. В останалото мляко с тел се разбива пудингът и сипваме на тънка струя в горещото мляко. Бърка се, докато сгъсти, снема се от котлона и разбъркваме с маслото, за да се разтопи от топлината.
В кутия с размер 20 на 10 см върху прозрачно фолио на дъното се нареждат половинки кайсии, край тях черешки. Едната от кайсиите се нарязва на малки кубчета и разбъркваме с крема.
Сипваме част от крема да покрие плодовете, върху тях се нареждат 4 части от първия кроасан, крем, кроасани, крем и отгоре за дъното, защото после се обръща, нареждаме бисквити с какао Еверест или други.
Краищата на фолиото се събират и оставяме 4 -5 часа в хладилника да стегне. Обръща се в чиния, фолиото се сваля, поръсваме с настърган черен шоколад и сервираме.
Страхотен плодов сладкиш без печене.
Леко киселият вкус на кайсиите си пасва точно за сладкиша.
Пудинг сладкишът с череши и кайсии е готов.