Свински Стек на Фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински Стек на Фурна
Снимка: Зори
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Днес сме на стек, свински стек и приемаме на гости само приятели, които носят студена бира"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • мед - 2 с.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 20 г
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските пържоли хубаво със студена вода, след което ги поръсете със сол и черен пипер и от двете страни. Не е нужно пържолите да се начукват.

Загрейте в малък съд на котлона меда и маслото, при непрекъснато разбъркване, след което намажете хубаво пържолите със сместа.

Наредете пържолите в тава и ги залейте с бирата и половин чаена чаша вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 60 минути.

След това махнете фолиото от тавичката и върнете във фурната до получаването на апетитен златисто-кафяв загар.

Поднесете пържолите горещи в компанията на подходяща салата и добре охладена халба бира или бутилка вино.

Свинският Стек на Фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: