Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковена торта с крема сирене

Морковена торта с крема сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Морковена торта с крема сирене5 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Имате ли торта от моркови, попита зайчето. Неее, цялата я изядохме и беше великолепна"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • брашно - 280 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 4 големи
  • кафява захар - 100г
  • захар - 150 г
  • олио - 120 мл
  • портокали - кората на 1 портокал + 100 мл прясно изцеден портокалов сок
  • моркови - 320 г настъргани фино
  • орехи - 50 г печени и ситно нарязани
  • стафиди - 50 г накиснати в малко ром
  • за крема
  • крема сирене - 350 г на стайна температура
  • пудра захар - 200 г пресята
  • масло - 125 г меко
  • портокали - 1 ч.л. настъргана кора
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Смесете първите 5 сухи съставки за блата и ги разбъркайте. Смесете 2 с.л. от тази суха смес с орехите и стафидите, което ще помогне в последствие да се разпределят равномерно в сместа за блатовете.

Разбийте яйцата с двата вида захар до пухкав крем и добавете постепенно олиото, портокаловия сок и настърганата кората. Добавете началната суха смес към течнисте съставки и хомогенизирайте. След това объркайте с морковите и накрая със стафидите и орехите.

Разпределете сместа в намаслена форма, застлана с хартия за печене. Сложете морковения блат да се изпече в предваритлено загряна на 180 градуса фурна за около 60 минути, но следете и накрая проверете готовността с клечка.

Изпечения блат оставете да се охлади и го извадете върху решетка или скара, за да изстине напълно. След това се разрязва на 2 отделни блата.

За крема разбийте първо маслото до пухкавост. Добавете крема сиренето, портокаловата кора, доразбийте и постепенно добавяйте пудрата захар. Разбивайте, докато се получи гладък крем, но не прекалявайте с разбиването, за да не втечни кремът. Сложете крема за кратко в хладилник.

След това слепете блатовете с крема и отгоре намажете тортата с останалия крем. Направете подходяща украса и оставете тортата на хладно за няколко часа преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#180134
Потребител#180134
Благодаря за страхотната рецепта, получи се невероятно вкусна торта:) За първи път попадам на толкова точно написана рецепта!
05.11.2017 08:18
Даниела
Даниела
Имам въпрос към вас, които сте правили тортата - какво крема сирене използвахте точно - българското от едно време или такова тип Филаделфия? Както и дали сте заменяли рома, в който се киснат стафидите, примерно с ракия или уиски? ще чакам отговор, тъй като много се мотивирах да я спретна утре :)
24.11.2013 23:06
Деси
Деси
искам да ви споделя 4е това се нари4а керът кейк и е толкова превъзходен 4е като го направя и немога да спя ве4ер докато несвърши,горещо го препоръ4вам на вси4ки да го пробвате и няма да сажалявате,аз ли4но го правя със стафиди,орехи и ако имам сушени плодове като например микс от папая,ананас,пъпеш и др.сладкиша е уникален!!!!никога не сам предполагала 4е морковите на сладкиш биха придали такъв неповторим вкус
28.09.2013 16:18
С. Димитрова
С. Димитрова
Тортичката е много вкусна.Аз я правя със бяла захар и без стафиди, намалявам и маслото за крема, но и така е добре.Много от хората подхождат скептично като чуят моркови, но на нас определено ни е вече любима.
16.07.2013 16:33
ади
ади
Страхотна торта :) ,поздравления за рецептата!
11.07.2013 14:02
1