Вита черешова баница

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
08/06/2018
"Назаем от Италианската кухня - невероятна баница не с какво да е, а зрели български череши"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 458
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Тава, покрита с хартия за печене, около 30-32 см.

Черешите се почистват от костилките. Оставят се настрана.

В купа се пресява брашното с бакпулвера и щипката сол. Прибавя се киселото мляко и на кубчета студеното масло. Бързо се омесва меко тесто.

Върху набрашнен плот с точилка се разточва на правоъгълник, около 3 мм.

Срязва се на дълги широки ленти. По средата на лентата се поставят една до друга черешите и се посипват със захар.

Двата края на лентата се прищипват, за да се затворят черешите, да стане като тръбичка.

Завива се като охлюв и се поставя в тавата. Следва другата запълнена лента с череши, която се увива около основната.

Баницата с череши се пече на 180 градуса до хубаво зачервяване.

След кто се извади от фурната, се оставя за кратко да се поохлади и се посипва обилно с пудра захар.

Нарязва се на тортени парчета.

Източник: Ивана Кръстева - Pieroni.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Изглежда супер!
0
0