Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Картофи с ориз на котлон

Картофи с ориз на котлон

Картофи с ориз на котлон
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Бързо, вкусно и икономично - супер яхния, готова за по-малко от час"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • олио - 5 - 6 с.л
  • топла вода - 750 мл
  • пресен лук - 1 връзка
  • стар лук - 1 бр.
  • домати - 1/2 буркан консервирани (200 - 300 г)
  • моркови - 1 бр
  • чушки - 1 бр
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • магданоз - 1 китка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязаните лук, морков и чушка в мазнината с малко вода под капак.

След малко добавяме и останалата вода и посоляваме.

Обелваме картофите и нарязваме на едри кубчета, като ги прибавяме в тенджерата, и оставяме да врат.

Намаляваме степента на котлона и оставяме да къкри.

Прибавяме доматите и ориза, когато картофите са почти омекнали.

Поръсваме с черен пипер и сол и оставяме да ври до готовност.

Когато ястието е вече готово, тогава слагаме нарязания магданоз, като захлупваме с капака и оставяме така за 10 минути.

Поднасяме тогава, когато готовата манджа се охлади.

Картофите с ориз на котлон са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: