Домашна сланина с морска сол

09/06/2018
"Казваме домашна сланина, а вие вече си представяте мераклийски мезета, весели компании и разговори пред камината "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 181
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сланина - с кожата
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съдът, в който приготвяме сланината, не трябва да е много по-голям от количеството на сланината.

След като си изберем съда, нарязваме сланината по възможност с размерите на съда.

Нареждането трябва да стане по възможност много плътно едно до друго

На дъното на съда насипваме около 1-2 см. морска сол.

Слагаме първото парче сланина с кожата надолу, като поставяме другото до него и така, докато се запълни съдът на един ред.

Поръсваме отново с морска сол, така че да се покрие нацяло слоя от самата сланина.

Така нареждаме втория ред отново с кожата надолу и засипваме равномерно със солта.

Подреждаме така всичката сланина, като последният ред слагате с кожата нагоре и засипваме отново с около 2 см сол.

Съда затваряме с капака и оставяме да отлежи 20 дена.

Консумацията става едва след като са изминали тези дни .

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар