Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват по течаща вода. Не се обелват. Нарязват се на кръгчета около 3 мм. Не е проблем, ако са малко по-дебели.
В голям найлонов плик се изсипват брашното, риганът, черен пипер и солта.
Тиквичките се поставят на порции и много добре се разтръскват, за да полепне навсякъде брашното.
Изваждат се и се подреждат застъпени в голяма плоска тава, покрита с хартия за печене.
Отгоре се посипват с галета и се поливат навсякъде със струйка зехтин.
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване.
При сервиране се поръсват с наситнен копър и по-желание с млечно-чеснов сос.
Елементарна, бърза и лесна рецепта и винаги с превъзходен резултат.
В сезона на тиквичките опитайте непременно и тези вкусни тиквички по гръцки или някоя от нашите крем супи с тиквички.