Кайгана (яйца по турски)

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
10/06/2018
"Яйца, ама по турски, защото вкусната храна говори на всички езици "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 190
  • Преглеждания за месеца3871
  • Преглеждания за седмицата456
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със солта - до гъст крем, с миксер.

След това прибавяме пресятото брашно. Трябва да се получи еднородна гъста каша.

Сместа се изсипва в тава-20/20 см, намазана с половината от маслото и леко поръсена с брашно. Отгоре се поставят бучици от маслото.

Кайгана се пече на 180 г за около 30 минути до суха клечка.

Когато е готовo, се поръсва с настърган кашкавал и се покрива

с кърпа до разтапяне на кашкавала.

Вместо кашкавал може да се намаже с мармалад, мед или

пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар