Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с воденички, дробчета и ориз

Мусака с воденички, дробчета и ориз

Мусака с воденички, дробчета и ориз
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Топ предложение за похапване днес - ароматна мусака с воденички, дробчета и ориз, която ви препоръчваме да гарнирате с малко кисело мляко"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 250 г
  • пилешки воденички - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • киселец - 2 шепи
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета и воденички се измиват, почистват и сваряват в подсолена вода.

Зеленият лук и морков се почистват и нарязват на дребно, след което се задушават направо в тавата, в която ще готвим с малко мазнина и вода.

След като омекнат, към тях се прибавя измитият и нарязан киселец. След като си смени цвета, се прибавя измитият ориз. Долива се половин чаша вода, сол и черен пипер. Всичко се разбърква хубаво.

След като оризът набъбне, се прибавят нарязаните на средно големи парчета пилешки дреболии, доливат се още четири чаши вода и ястието се слага да се пече във фурна на 200 градуса.

Малко преди готовност мусаката се залива със заливка приготвена от разбитите яйца с киселото мляко, брашното и содата.

Връща се отново във фурната и се допича, докато се получи хубав загар.

Мусаката с воденички, дробчета и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: