Лесно патешко магре на тиган

11/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8484923187
"Майсторски клас за всички почитатели на Френската кухня - лесно патешко магре на тиган "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 366
  • Преглеждания за месеца1271
  • Преглеждания за седмицата171
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патешко магре - 1 бр. голямо (Гърди с кожа)
  • сол - на вкус
  • сладко - боровинки, портокали /по избор/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Патешкото месо почистете от възможни жилички и излишни мазнини по повърхността. Оставете на стайна температура 1 час, след което попийте влагата и ако има отделена кръв - с кухненска хартия. За тази рецепта няма да правим ромбоидни прорези по кожата, а ще използваме друга технология.

2. Загрейте тиган с дебело дъно на умерен огън, почти слаб и поставете магрето с кожата надолу, като предварително я посолите леко. Печете така 10 минути, зависейки от дебелината на подкожната мазнина. Трябва лека полека тя да се стопи и остане тънка. Изгребвайте излишната отделена мазнина в тигана и си я запазете за готвене на друго ястие, тъй като е невероятно вкусна.

3. След като мазният слой изтънее увеличете огъня почти до максимум, отстранете и останалата отделена патешка мас и щом кожичката се запече добре и стане на вид хрупкава, обърнете от другата страна.

4. За розова вътрешност на месото печете 2 минути, за средно изпечено - 3-4 минути, а за добре препеченко -5 минути.

5. Извадете и завийте магрето с алуминиево фолио за 7-8 минути, след което нарежете на филийки и ако желаете, запечатайте всяко едно парченце за секунди от всяка страна на силен огън.

6. На дъното на чиния сложете тънък пласт сладко по избор, отгоре подредете филийките патешко магре и посолете.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар