Пиле с грах, гъби и зеленчуци

12/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122824743
"Любимото ни пиле с грах, което никога няма да ни омръзне да хапваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива със студена вода, почиства се от останали перушинки и се натрива със сол, черен пипер, кимион, червен пипер и ронена чубрица.

Зеленият лук и чесънът се почистват, нарязват на едро и се запържват в тиган с олиото. Към тях се добавят наситнените един - два моркови, печурките, отцедени от сока (сокът им се запазва), и след няколко минути - се добавя и грахът.

Овкусява се със 2 - 3 щипки чубрица, сол, кимион, черен пипер и се налива сокът от гъбите, добавя се и доматеното пюре.

Пилето се слага на дъното на леко намаслен глинен гювеч и около него се изсипват зеленчуците. Полива се с малко олио отгоре.

Пече се около 1 час и 25 минути на умерена температура (180 - 200 градуса) в долната част на фурната.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар