Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Панирани тиквички, пълнени с наденички

Панирани тиквички, пълнени с наденички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Панирани тиквички, пълнени с наденички
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Ама как не сме се сетили досега - пържените тиквички са най-вкусни, когато са пълнени с наденички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 по - големи и дебели
  • наденички - 250 - 300 г сурови свински
  • брашно - 6 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • пипер - 1/2 ч.л. червен
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете пълнежа (каймата) от обвивката на наденичките. Размесете я хубаво. Измийте и нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина около 2 см.

Издълбайте вътрешността на колелцата от тиквичките.

Запълнете отворите с малка част от каймата. Разбийте яйцата в чиния и сипете брашното в друга чиния.

В брашното изсипете чесъна на прах, черния и червения пипер и сол на вкус. Разбъркайте хубаво.

Оваляйте всяко кръгче пълнена тиквичка в брашното с подправките, после потопете в разбитите яйца и изпържете до златисто в предварително загрятото олио за пържене.

Подредете пържените тиквички върху кухненска хартия да се отцедят от олиото и поръсете преди поднасяне с наситнен копър.

Панираните тиквички, пълнени с наденички са готови.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: