Румънска торта с шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Румънска торта с шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Тортите говорят на универсалния език на щастието"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 броя
  • захар - 250 г
  • бадеми - 200 г
  • брашно - 100 г
  • масло - 50 г
  • шоколад - 70 г
  • за крема
  • масло - краве
  • пудра захар
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците на яйцата и разбийте жълтъците със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Добавете предварително печените и смлени бадеми. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги съединете с жълтъчената смес.

Добавете постепенно брашното, разтопения шоколад и стопеното масло. От това леко тесто изпечете 4-5 платки в подходяща тавичка, застлана с хартия за печене и съвсем леко подмазнена.

Изпечените и охладени платки се слепват с крема, приготвен по следния начин.

Разбива се мекото масло на пяна и се добавя пудра захар. Разбиването продължава, докато сместа стане пухкава и се ароматизира с ванилия. Тортата може да гарниране само с плодове от сладко - както отгоре, така и между блатовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Абе то ясно, но да намажеш торта с масло...
31.01.2013 23:42
Селма
Селма
Ми леките храни май не са в секция Торти :) хихи
31.01.2013 18:18
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Какви са количествата за крема? И няма ли да стане тежка тортата, ако се намаже само с масло?
31.01.2013 18:06
1