Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода. Още топли, почти горещи (използвайте ръкавици, за да не се опарите) ги обелете и намачкайте хубаво с вилица заедно с маслото, брашното, солта и подправките.
Така полученото пюре оставете да изстине напълно.
Накълцайте лука и го запържете до лек загар в сгорещеното олио. Добавете каймата и чесъна- настърган и бъркайте докато стане на трохи.
Тогава сипете червения, черния пипер и кимиона, както и сол на вкус и гответе още 1-2 минути на умерен до слаб огън.
Оставете и плънката да поизстине и тогава оформете кюфтенцата. Взимайте топка пюре, сплесквайте я, а в центъра поставяйте от плънката. Завивайте и затваряйте краищата и оформяйте топче.
Всяко кюфтенце овалвайте първо в разбито яйце, после в галета и подредете в тавичка покрита с хартия за печене. Поръсете с малко олио или зехтин и изпечете в загрята на 220 градуса фурна до лек златист загар.
Поднесете топли или студени- еднакво вкусни са.
Добър апетит!