Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи в чесново масло с пармезан

Печени картофи в чесново масло с пармезан

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Печени картофи в чесново масло с пармезан
Снимка: Петя Тоскова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Щипка пармезан и печените картофи се превръщат в истинско кулинарно изкушение, на което да се отдадете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1.5 кг
  • масло - 200 г
  • копър - на вкус
  • сол - на вкус
  • пармезан - 3 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме картофите (ако има по-едри), ако са дребни си ги оставяме така и слагаме в тавичка.

Маслото е стайна температура и в него смесваме пармезана, копъра и чесъна, който на чопъра сме нарязали на ситно. Добавяме сол на вкус.

С получената смес заливаме картофите и разбъркваме хубаво.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем картофите до готовност като периодично пак разбъркваме, за да се изпекат равномерно (като накрая внимавате да не се раздробяват).

Печените картофи в чесново масло с пармезан са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: