Начин на приготвяне
Сместа за палачинките се приготвя, като с телена бъркалка се разбиват яйцата. Към тях се прибавят солта, захарта, прясното мляко и брашното. Палачинките се изпържват и намазват с краве масло.
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, след което се обезкостяват и месото се нарязва на дребно.
Гъбите се почистват, нарязват на филийки и се запържват в кравето масло, посоляват се и се изваждат. В същото масло се запържват две супени лъжици брашно, след което се налива прясното мляко.
Сосът се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. Кашкавалът се настъргва и половината от него се слага заедно с пилешкото месо в соса.
Във всяка солена палачинка се слага от плънката, след което се загъва първо отдолу, после от двете страни и се навива на рулце. Палачинките се подреждат в подмазана тавичка и върху всяка се слага от настъргания кашкавал.
Пекат се във предварително загрята фурна на 180 градуса до като се разтопи кашкавалът и придобият хубав загар.