Чудни Родопски Мекици

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор363363712
15/06/2018
"Закуска за столетници - чудни родопски мекици "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 974
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • суха мая - 4 г
  • вода - 450 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се слагат сухите съставки - брашно, мая, сол и захар. Разбъркват се. В средата се прави кладенче и постепенно се налива затоплената предварително вода.

Меси се меко тесто, така че да не лепне. Оставя се да почине тестото около 30 мин. В загрятото олио се слага щипка сол. Тестото се премесва.

От него, с намазнени с олио ръце, се взема едно топче и се дърпа на по-широки топчета. Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто.

Поднасят се със сладко, сирене или пудра захар.

За първи път правя мекици, така че малко не ми се получи много формата на мекичките, но за сметка на това са вкусни.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар