Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Бърз гювеч с пресни картофи и месо в кукър под налягане

Бърз гювеч с пресни картофи и месо в кукър под налягане

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644202
Бърз гювеч с пресни картофи и месо в кукър под налягане
Снимка: Цветанка Цветанова
2 / 3
14/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 червени
  • лук - 2 глави
  • грах - 200 г
  • свинско месо - 500 г
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • доматен сок - 50 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 700 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват на дебели шайби. Лукът се реже на едро. Картофите се режат на 2 или 3 части (зависи колко са едри). Всички зеленчуци се поставят в купата на кукъра.

Отгоре се посолява с подправките. Добавя се месото. Поръсва се с брашното.Топлата вода се налива отгоре и се разбърква добре.

Купата се слага в кукъра (моят е Амбиано и има програма бавно готвене за 58 минути). Затваряте кукъра и пускате програмата. След приключване изключете и оставете уреда сам да си изпусне налягането.

Вкуса е същия като на гювеч във фурната, с разликата че времето се скъсява с 2/3, а месото и зеленчуците са перфектно сварени и цели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: