Пица с блат от тиквички и чедър

14/06/2018
Искра
отИскраНовак16
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквичките, прибавяме 1 ч. л. сол и оставяме за 15 минути. Изцеждаме ги добре и добавяме сиренето чедър, брашното, чесъна, ригана, босилека, яйцата и солта. Смесваме всичко добре.

Соса приготвяме като в малка тенджерка смесваме доматите, зехтина, чесъна, ригана, мащерката и солта.

Когато заври, разбъркваме и намаляваме топлината. Оставяме да къкри за 15-20 минути. Ако е необходимо пасираме.

Разпределяме сместа върху хартия за печене и притискаме, за да се получи тънък блат. Може да я сложим в тава или направо върху решетката на фурната.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути или докато кората започне да покафенява.

Намазваме със соса и добавяме колбаси, сирена или друго според вкуса.

Връщаме във фурната и печем още 10-тина минути или до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар