Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с блат от тиквички и чедър

Пица с блат от тиквички и чедър

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Пица с блат от тиквички и чедър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиквички - 8 чаши нарязани
  • чедър - 1 чаша настъргано сирене или кашкавал
  • брашно - 2/3 чаша
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • риган - 3 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр., разбити
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За сос за пица
  • домати - 4 бр. настъргани
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • колбаси
  • сирена
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквичките, прибавяме 1 ч. л. сол и оставяме за 15 минути. Изцеждаме ги добре и добавяме сиренето чедър, брашното, чесъна, ригана, босилека, яйцата и солта. Смесваме всичко добре.

Соса приготвяме като в малка тенджерка смесваме доматите, зехтина, чесъна, ригана, мащерката и солта.

Когато заври, разбъркваме и намаляваме топлината. Оставяме да къкри за 15-20 минути. Ако е необходимо пасираме.

Разпределяме сместа върху хартия за печене и притискаме, за да се получи тънък блат. Може да я сложим в тава или направо върху решетката на фурната.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути или докато кората започне да покафенява.

Намазваме със соса и добавяме колбаси, сирена или друго според вкуса.

Връщаме във фурната и печем още 10-тина минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178366
Потребител#178366
Много вкусна се получи, за разлика от класическата пица, блата тук остава мек за дълго време, дори и студен е всукна пицата, не се натоварва организма след хранене.
13.02.2021 23:31
1