Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Манджа с пилешко, картофи и тиквички

Манджа с пилешко, картофи и тиквички

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Манджа с пилешко, картофи и тиквички
Снимка: Таня Левенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Крехко пилешко и свежи зеленчуци - няма как да не ви допадне тази вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • бяло вино - 100 мл
  • соев сос - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 200 мл (или вода)
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • картофи - 6 бр. пресни /малки/
  • тиквички - 1/2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се нарязват - всяко на две части. Запържват се за кратко в горещо олио, като същевременно се поръсват със сол и черен пипер.

Месото се изважда от тигана и в него се запържват нарязаните на едро зеленчуци, без картофите и тиквичките. Добавят се брашното и червеният пипер и след това виното.

Разбърква се хубаво, прибавя се доматеното пюре, дафиновият лист, риганът, черният пипер и соевият сос. Посолява се на вкус.

Излива се и бульонът и манджата се оставя да ври на слаб огън. През това време се очистват картофите от кората, нарязват се на едро.

След това и тиквичката се нарязва на тънки едри парчета и заедно с картофите се добавят в манджата.

Тя се вари до сваряването на картофите и тиквичките - около 30 минути.

Накрая се поръсва с магданоз и се сервира.

Манджата с пилешко, картофи и тиквички е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: