Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лесен и бърз домашен хляб

Лесен и бърз домашен хляб

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Лесен и бърз домашен хляб
Снимка: Росица Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Включвайте фурната и да действаме без да губим време, че ни се е доял топъл хляб"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 пакетче (20 г)
  • вода - 300 мл топла
  • брашно - 600 г
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода добавяме маята и разбъркваме докато се разтвори и към нея добавяме захарта, солта и олиото и отново разбъркваме.

През това време включваме фурната да се загрее на 50 градуса.

Малко по малко към водата с маята добавяме брашното като разбъркаме с лъжица. Когато сместа стане много гъста я слагаме на набрашнен плот и започваме да месим с ръце.

След като тестото е добре омесено, намазваме тавата, в която ще печем хляба с мазнина, слагаме тестото, мажем го и него с мазнина и слагаме тавата в предварително загрятата на 50 градуса фурна, за да втаса.

Тестото трябва да удвои обема си, което в топлата фурна става бързо, за около 40-50 минути.

След като тестото за бързия и лесен хляб е удвоило обема си увеличаваме фурната на 220 градуса, без да вадим тавата от фурната и изпичаме хляба за около 30-35 минути, докато придобие апетитна коричка.

Ако по време на печенето хлябът започне да се препича, а е още суров отвътре слагаме върху него лист алуминиево фолио.

Лесният и бърз домашен хляб изваждаме от фурната и напръскваме с вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
Радвам се ,че ви е харесал :)
Става много вкусен хляб и не изисква много време за приготвянето му ;)
14.06.2018 18:20
1
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Задължително ще пробвам, много пухкав изглежда.
14.06.2018 17:22
1