Начин на приготвяне
В топлата вода добавяме маята и разбъркваме докато се разтвори и към нея добавяме захарта, солта и олиото и отново разбъркваме.
През това време включваме фурната да се загрее на 50 градуса.
Малко по малко към водата с маята добавяме брашното като разбъркаме с лъжица. Когато сместа стане много гъста я слагаме на набрашнен плот и започваме да месим с ръце.
След като тестото е добре омесено, намазваме тавата, в която ще печем хляба с мазнина, слагаме тестото, мажем го и него с мазнина и слагаме тавата в предварително загрятата на 50 градуса фурна, за да втаса.
Тестото трябва да удвои обема си, което в топлата фурна става бързо, за около 40-50 минути.
След като тестото за бързия и лесен хляб е удвоило обема си увеличаваме фурната на 220 градуса, без да вадим тавата от фурната и изпичаме хляба за около 30-35 минути, докато придобие апетитна коричка.
Ако по време на печенето хлябът започне да се препича, а е още суров отвътре слагаме върху него лист алуминиево фолио.
Лесният и бърз домашен хляб изваждаме от фурната и напръскваме с вода.
Коментари
Става много вкусен хляб и не изисква много време за приготвянето му ;)