Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бирени мезета»Лесна и бърза пържена цаца на фурна

Лесна и бърза пържена цаца на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Лесна и бърза пържена цаца на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хрупкава цаца също като пържена, но далеч по-здравословна"

Необходими Продукти

  • цаца - 1/2 пакет от 500 г, замразена
  • брашно - 1 кафена чаша
  • царевично брашно - 1 кафена чаша
  • олио - около 4 - 5 с.л. за поливане
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цацата се измива в гевгир, преди да се е размразила напълно, после се отцежда.

В плик или на вестник се смесват двата вида брашно, рибата се изсипва и разклаща внимателно, за да полепне брашното.

Взима се кръгла тава, леко се намазнява с олиото и рибките се нареждат.

Отгоре се поливат с олио на тънка струя и се пекат в добре нагорещена фурна на около 200-240 градуса около 10-15 минути. След като се изпекат се поръсват с малко сол и се изстисква лимонът.

Сервират се веднага, направо от тавата.

Чудесно мезе за бира и са толкова хрупкави, като пържени.

Лесната и бърза пържена цаца на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: