Пиле Марая

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781101
Пиле Марая
Снимка: Даяна Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пиле, тиквички и ементал - това се крие зад звучното име Пиле Марая"

Необходими Продукти

  • за пилето
  • пилешки пържоли - 4 бр. (филе)
  • тиквички - 1 бр.
  • червен лук - 2 глави
  • риган
  • ементал
  • гауда
  • черен пипер
  • сол
  • гарнитура
  • пресни картофи
  • соев сос
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се измиват и се поставят в тавичка, върху харния за печене.

Върху филенцата се правят дълбоки разрези, като се внимава да не се среже месото напълно. В тези разрези ще се пълни пилето.

Тиквичката се обелва и се нарязва на шайби. С лука се прави същото.

Със сол, черен пипер и риган овкусяваме пилето. В разрезите поставяме по един резен от тиквичката и от лука.

Когато сме напълнили всичките пилешки пържоли върху тях слагаме от ементала и гаудата. Печем за 25 мин на 180 градуса.

Гарнитурата: Картофите се измиват и по желание се обелват или не. Овкусяват се със соев сос и зехтин. Пекат се на скара или на оребрен тиган.

Пилето Марая е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: