Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от акула във фолио

Филе от акула във фолио

Филе от акула във фолио1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • филе от акула - 500 г
  • оцет - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • копър - ситно нарязани
  • магданоз - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме филето от акула във вода и оцет, като държим 2 часа, за да се махне мирисът. Подсушаваме с кухненска хартия, посоляваме и подправяме с черен пипер.

В съд смесваме зехтина и маслото и с помощта на четка рибните филета ги намазваме с получената смес, а отгоре поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.

Предварително сме загрели фурната. Слагаме фолио в тавичката и поставяме готовите филета. Можем да ги завием с фолиото, а може и да е само покрито в тавата.

Тавата поставяме в предварително загрятата умерена фурна и печем около 15 минути. Сервираме рибата с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: