Начин на приготвяне
Преди да си направим формите от фолио, нарязваме пилешкото филе на дребни парчета. Заливаме го с мляко и оставяме в хладилника един час.
Ако искате да използвате по-големи форми, можете да си направите сами, както ги спретнах аз.
Използваме фолио. Сгъваме го на четири и използваме дъното на купичка или формата на голяма чаша. Размерът е по ваш избор.
След като сме отрязали фолиото прилепваме около формата и завиваме ъглите, по формата на самата купичка.
Така се получават по-големи съдове за по-големи порции. Формите поставяме в тавичка, застлана с хартия за печене. Намазваме ги с масло.
Белим картофите и ги нарязваме на тънки кръгчета. Най-отдолу нареждаме по няколко кръгчета картофи.
Ръсим със сол и черен пипер. Отгоре им нареждаме нарязан пресен лук. Следва ред с нарязаното пилешко.
Поръсваме с пикантината. В купичка разбиваме майонезата с яйцата и заливаме отгоре пилешкото. Нарязаните на кръгчета домати поставяме отгоре.
Най-отгоре настъргваме кашкавала. Печем вкусната запеканка при температура от 180 градуса, около 20 минути. Преди поднасянето украсяваме отгоре с магданоз или друга зелена подправка.
Пилешкото филе, печено във форми от фолио е супер идея за вечеря, опитайте.