Начин на приготвяне
Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя покрито около 15 минути.
След това се разделя на две топки и всяка се разточва на много тънка прозрачна кръгла кора, с помощта на тънка точилка и се поръсва с нишестето, да не се слепва.
Поръсва се половината на кората с предварително смесени разтопено масло и брашно, прегъва се на половина и отново се поръсва с маслото с брашно. Слага се пълнеж от намачкано сирене и нарязан магданоз.
Навива се на руло и се нарязва на парчета с желана дължина. Нареждат се в намазнена тава на разстояние едно от друго. Намазват се с разбит жълтък с малко олио и вода за блясък.
Поръсват се баничките с мак или сусам. Пекат се в загрята фурна на около 200-240 градуса до златисто.
Хрупкавите точени банички със сирене са готови.