Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Цветни царевични пици

Цветни царевични пици

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Цветни царевични пици
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"С хрупкав царевичен блат и сочна плънка - май вече си имате нова най-любима пица"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. жълти
  • крема сирене - 125 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • За тестото
  • вода - 750 мл
  • сол - 2 щипки
  • царевичен грис - 150 г
  • брашно - 300 г
  • извара - 250 г
  • зехтин - за намазване и за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прехвърляме водата заедно със солта в тенджера и слагаме на котлона да заври. След това на малки порции прибавяме към нея царевичния грис, като разбъркваме непрекъснато (в продължение на 2-3 мин.).

След това снемаме от котлона и добавяме изварата. Разбъркваме добре. Започваме да прибавяме и брашното, отново на порции и разбърквайки с лъжица. Сместа трябва да стане като лепкаво, към рядко тесто.

Загряваме фурната на 200 градуса. Застиламе голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Намазваме я обилно със зехтин. Отгоре разпределяме т.н. тесто и пъхаме във фурната за около 30-35 мин.

Забележка: Печем докато тестото хване лека коричка отгоре, нещо като хрупкава отдолу, а в средата си това остава сочно.

Фурните са различни, затова го следете. По време на печенето то може да се напука на места, ако стане така го притиснете леко и намалете фурната на 180 градуса.

Докато тестото ни се пече приготвяме плънката. Загряваме 4 с.л. зехтин в дълбок тиган. Към него прибавяме предварително измитите, почистени и нарязани на малки кубченца чушки.

Овкусяваме със сол. Пържим така 1-2 мин. и захлупваме с капак, за да се задушат за около 10 минути, като разбъркваме периодично.

След това добавяме нарязаните на ситно лук и магданоз. Оставяме за 2 мин. така, за да си поемат аромата и добавяме крема сиренето, като разбъркваме, докато се смеси с всички продукти. С това плънката ни е готова и я заделяме настрани.

След като тестото ни е готово, го изваждаме от фурната. Покриваме го с кърпа и оставяме да поизстине за 10-на мин. След това с помощта на подходящ нож го разрязваме на 6 правоъгълника. С подходящ прибор внимателно ги изваждаме от тавата, като НЕ ги обръщаме и НЕ ги редим 1 върху друг. Оставяме ги да си починат за 5-6 мин.

Идва ред на сглобяването на нашите пици. За целта намазваме със зехтин подходяща правоъгълна тава. В нея подреждаме 6-те парчета изпечено царевично тесто (т.е. нашата основа), като ги редим наобратно (т.е. с хрупкавата част нагоре).

Отгоре им разпределяме внимателно плънката, а за финал поръсваме с малко зехтин. Пъхаме във фурната и печем на 180 градуса за около 20-25 мин. (максимум 30 мин.)

Цветните царевични пици са много вкусни, гарантирам!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: