Свински мариновани пържолки със зеленчуци на плоча

20/06/2018
"Каквото и да си говорим, най-любимата ни гарнитура към зеленчуците на плоча си остават сочните пържолки "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • марината за зеленчуците
  • лимонов сок - 1/2 с.л.
  • соев сос - 1/2 с.л.
  • зехтин - 1/2 с.л.
  • марината за свинските пържоли
  • бира - 300 мл тъмна
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме всички продукти за маринатата на пържолите, наливаме бирата и разбиваме добре.

Поставяме ги в тавичка и заливаме със сместа. Оставяме ги да престоят за около 2-3 часа в хладилника.

Нарязваме тиквичките на колелца, посоляваме и оставяме в гевгир да им се изцеди водата.

След като са готови ги поставяме в съд заедно с нарязаните на колелца пипер, заливаме с лимонов сок, соев сос, зехтин. Престояват 30 минути.

Загряваме грил плочата много добре и тогава поставяме както пържолите, така и зеленчуците. Печем от двете страни до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар