Суджу

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
23/06/2018
"Леко пикантно, много апетитно и супер лесно да приготвяне - затова суджу е толкова популярно навсякъде "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 613
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 300 г
  • кромид лук - 1 малка глава
  • домати - 1 бр., обелен и без семките
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус сух или пресен
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за намазване
  • арабски питки - 2 бр.
* мерки и количества
Пиде

Начин на приготвяне

Към телешката кайма се прибавят настърганите лук и домат, пресованият чесън, нарязаният на ситно магданоз, доматеното пюре и подправките на вкус (сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер, джоджен).

Размесва се хубаво и се оставя да почине 10 - 15 минути. Арабските питки се намазват със съвсем малко олио, отгоре се разстила не много дебел слой от каймата, като се оставя малко от края на питките непокрит.

Всяка питка се сгъва през средата като пица Калцоне и се изпича на скара или тост.

Може да ги изпечете и на горен реотан във фурната. Времето за печене на суджуто зависи от това, колко препечено го искате. По желание може да го изпечете и отворено.

Сервира се със салата по избор.

Голяма италианска тава за пица с тройно незалепващо покритие 39 cм.
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма италианска тава за пица с тройно незалепващо покритие 39 cм.
79.99 лв.
Виж ››

Поканете Италия у дома с тази практична италианска тава за пица. Бъдете истински майстор, приготвяйки пица за цялото семейство, а защо не и за съседите. Италианската тава е голяма, изработена от висококачествен материал, с незалепващо покритие. Приготвянето на пица е детска игра с вашата нова италианска тава!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар