Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки, моето беше от пилешки бутчета без кожата, може и пилешко филе. Почистен лук се реже на парченца, гъбите се отцеждат.
В тефлонов тиган с олио се запържват пилешките хапки, докато месото побелее. Добавя се нарязаният лук, гъби и поръсваме със сол, черен пипер и риган. Оставя се на умерен огън, а през това време бульончето се разтваря в 3/4 ч.ч. гореща вода и сипваме в тигана.
Задушва се за 10 минути, ако има нужда се овкусява с още подправки.
Когато месото е готово, сипваме сметана и разбъркваме добре. Готви се още 4-5 минути да сгъсти и снемаме от котлона.
Сервираме с нарязан пресен магданоз.
Бързо и много вкусно, само опитайте!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле фрикасе или пиле в разкошен сос.
Коментари