Начин на приготвяне
Почистваме праза и нарязваме на колелца, доматите белим и нарязваме на ситно, а гъбите - на малки парчета.
В съд със загрято олио запържваме каймата и отделяме настрана.
В същия съд сипваме още малко олио и добавяме 1 с.л. брашното, при непрекъснато разбъркване до получаване на златист цвят.
След това добавяме червения пипер и продължаваме да бъркаме, като сипваме и малко вода до получаване на не много гъста кашичка.
Получава се запръжка, в която добавяме лука, гъбите, каймата и доматите.
Подправяме с чубрицата, черния пипер и солта.
Добавяме вода или 2-3 пръста от върха на тенджерата.
Захлупваме с капак и оставяме да ври около час на тих огън.
Сервираме с нарязан на ситно магданоз.