Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с банани и домашен крем

Бисквитена торта с банани и домашен крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бисквитена торта с банани и домашен крем
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Знаем едно нещо, което със сигурност ще ви накара да се усмихнете - парче бисквитена торта с банани и домашен крем"

Необходими Продукти

  • бисквити за торта - 1 пакет (около 400 г)
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 300 г
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • ванилия - 2 прахчета (по 0.2 г)
  • банани - 3 бр.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • какао - за поръсване, Нескуик
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците с 50 г от захарта на пухкав сняг, отделно разбийте жълтъците с 200 мл от млякото и пресятото брашно до еднородна смес.

Останалото мляко се кипва заедно със захарта и прибавете жълтъчената смес при непрекъснато бъркане, сварява се на крем.

В края на варенето добавете нарязаните на кубчета банани, ванилиите и нарязаното масло, бъркате, докато се разтвори напълно маслото.

Оставете готовия крем да се поохлади покрит със стреч фолио.

След като се поохлади, добавяйте от него на етапи към разбитите белтъци, накрая добавете и предварително разтворения и разтопен на водна баня желатин, разбъркайте добре.

Във форма за торта наредете ред бисквити и залейте обилно с част 1/3 от млечния крем, отново ред бисквити и 1/3 крем, ред бисквити и завършвате с крем.

Поръсете тортата с нескуик, завийте и поставете в хладилник за една нощ.

Много, много вкусна бисквитена торта!

Бисквитената торта с банани и домашен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: