Добруджански Бабек
Babek iz Dobrudže

Добруджански Бабек

Добруджански Бабек1 / 2
26/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Хубавите работи стават бавно, така е и с този Добруджански бабек, но чакането определено си струва"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 1 бр.
  • свинско месо - 2 кг крехко
  • селитра - 2 г
  • сол - 60 г
  • люти чушки - 2 бр. счукани червени сухи
  • бахар - смлян
  • черен пипер - смлян
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва.

Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки.

Омесваме добре и започваме да си пълним шкембето.

Пълним плътно, за да няма въздух, зашиваме отвора.

Шевът, който се получава, го покриваме с тънко влажно разцепено черво.

Това се прави, за да не влезе въздух.

Поставяме в дървен чатал, но предварително сме го поръсили със сол.

Сушим 1 месец на проветриво място.

Бабекът е готов за консумация след 2-3 месеца

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: