Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по созополски

Катми по созополски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Катми по созополски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за катмите
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 175 г
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 50 г
  • олио - 250 мл
  • за плънката
  • бяла риба - 650 г
  • орехи - 150 г
  • моркови - 280 г
  • лук - 600 г
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - 50 г
  • целина - 50 г
  • черен пипер - 1 г
  • сол - 30 г
  • галета - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото и брашното на рядко тесто и изпечете катмите от него в пръстен сач.

Нарежете дребно лука, морковите, магданоза и целината и ги задушете в олио до омекването им. След това към тях добавете счуканите орехи, кашкавала, сварената бяла риба филе, което сте нарязали на кубчета и овкусете със сол и черен пипер.

Разстелете от плънката върху всяка катма и навийте на рула. Панирайте ги първо в галета, а след това в разбити белтъци и изпържете катмите в сгорещена мазнина.

При поднасянето нарежете на кръгчета катмата и гарнирайте със сотирани картофи и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: