Яхния с Ориз и Маслини

27/06/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме си ориза от вечерта в съд и оставяме за 1 денонощие.

Поставяме виното в тенджера и оставяме за 2-3 минути.

След като изтече времето, поставяме праза, който предварително сме нарязали на колелца, за да се задуши.

След като омекне, добавяме и ориза и оставяме, докато стане прозрачен.

Обезкостяваме маслините и ги нарязваме през средата.

Когато оризът е полуготов добавяме водата, колкото да го покрие и оставяме да се вари на тих огън.

След като си е поел водата, добавяме маслините и доматеното пюре.

Разбъркваме добре и оставяме да се задуши за няколко минути.

Добавяме мазнината, подправките и чесъна и объркваме отново.

Отново оставяме да се задуши.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар