Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Черешов сладкиш с крема сирене и сметана

Черешов сладкиш с крема сирене и сметана

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Черешов сладкиш с крема сирене и сметана
Снимка: marcheva14
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вярвате или не, но това е най-вкусният сладкиш на света"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г, бяло
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр. L
  • бакпулвер - 2 ч.л. равни
  • сол - 1 щ.
  • ванилия - 1 бр. прах
  • олио - 60 мл
  • какао - 2 с.л. пълни
  • кисело мляко - 300 г
  • ПЪЛНЕЖ
  • крема сирене - 150 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр. прах
  • череши - 35 бр.
  • пудра захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Правоъгълна форма 28/18 см или по избор тортена форма с ринг, застлани с хартия. Тортената форма е с диаметър около 26-28 см.

Почистват се плодовете от костилките. Оставят се настрана.

В купа с миксер се разбиват яйцата и захарта до плътен крем. Добавя се на струйка олиото при непрекъснато разбиване на слаба степен на миксера, а накрая и киселото мляко.

В купа се смесва брашното, бакпулверът, солта и какаото. Прибавят се през цедка към яйчената смес. Разбива се на слаба степен на миксера само докато се смесят продуктите. Оставя се настрана.

В купа се разбива на ниска скорост на миксера крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар и ванилията.

В тортената форма се изсипва какаовото тесто, заглажда се.

Сместа с крема сиренето се поставя в пош с отворен малък кръгъл накрайник и се шприцоват отгоре върху какаовото тесто спирали една до друга.

Черешите се посипват с 1 с.л. галета и се разхвърлят върху сместа с крема сиренето. Не се натискат, а се оставят така отгоре.

Черешовият сладкиш се пече на 170 градуса за около 50-60 мин.

След като е готов, изпечен се изважда от фурната и се оставя за около 15 минути, а след това се отстранява рингът, ако е в тортена форма. Обръща се върху решетка, отстранява се хартията и отново се обръща върху решетка до пълното му охлаждане. Преди поднасяне се посипват външните му страни с пудра захар.

Черешовият сладкиш с крема сирене и сметана е готов!

Източник: Експлозия от вкусове и аромати - Сия Рибагина

Този плодов сладкиш е представен от Сия Рибагина, за което благодаря, и имах удоволствието да го повторя, но малко измених рецептата, като смених показаните в оригиналната рецепта ягоди с череши, което изобщо не промени вкусовите му качества, напротив, оказа се изключително вкусен и сочен сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Сладкиша е фантастичен!
31.05.2022 20:31
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Марчи, аз ти благодаря, че си се доверила на рецептата ми. Сладкиша ти е превъзходен, жалко че късно го виждам, щях и аз да пробвам с череши. Това лято разполагах с количества, ама не се сетих да опитам с тях...вече рядко ги срещам на пазара, но нищо, догодина ще опитам . Снимките ти са както винаги супер изкушаващи!
Поздрави!
19.07.2018 17:21
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Толкова е изкушаващ! Знаеш, че не си падам по сладкото, но тази рецепта ме заинтригува!!!
Харесвам комбинация с плодове и сметана. След като замразих черешите, ще мога ли да го приготвям и зимата с тях! И не на последно място - перфектни фотографии! Поздрави!
28.06.2018 11:42
1
Покажи всички подкоментари
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Сладкишът изглежда убийствено вкусен.Браво!
27.06.2018 18:16