Турски локум

МилаМилаНовак
05/02/2013
"Рецепта за прословутия турски локум, който кара мнозина да се облизват!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 014
  • Преглеждания за месеца336
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • нишесте - 3 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 6 ч.ч.
  • лимони - 1 брой
  • орехи - 100 г
  • розова вода - 2 с.л.
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете нишестето в студена вода, прибавете захарта и варете на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.

Прибавете лимоновия сок, нарязаните орехи и розовата вода. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тавичка. Когато изстине, нарежете турския локум на парченца и ги оваляйте в пудра захар.

Рейтинг

5 9
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар