Мусака от лимец

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Мусака от лимец1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Опитайте една по-различна и по-здравословна мусака с лимец"

Необходими Продукти

  • лимец - 200 г
  • спанак - 500 г, може лопош или лапад
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 връзка зелен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • сирене - 100 г краве
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сода - щипка бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете скълцания ситно морков, а след това добавете и нарязания ситно лук и спанак.

След като спанакът спихне, добавете предварително сварения до полуготовност лимец. Добре объркайте, снемете от огъня и добавете 1 ч.ч. студена вода.

Натрошете или настържете отделно сиренето и го разбъркайте с 1 разбито яйце и 50 мл прясно мляко. Добавете тази смес към запържената.

Всичко се разпределя в подмазнена тава и се пече в загряна на

220 градуса фурна за около 40 минути - до изпаряване на течността.

Разбийте всички продукти за заливката. Залейте върху мусаката с лимец и доизпечете за около 10 минути. Поднесете парче мусака от лимец, гарнирана с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: