Начин на приготвяне
Загрейте олиото и задушете скълцания ситно морков, а след това добавете и нарязания ситно лук и спанак.
След като спанакът спихне, добавете предварително сварения до полуготовност лимец. Добре объркайте, снемете от огъня и добавете 1 ч.ч. студена вода.
Натрошете или настържете отделно сиренето и го разбъркайте с 1 разбито яйце и 50 мл прясно мляко. Добавете тази смес към запържената.
Всичко се разпределя в подмазнена тава и се пече в загряна на
220 градуса фурна за около 40 минути - до изпаряване на течността.
Разбийте всички продукти за заливката. Залейте върху мусаката с лимец и доизпечете за около 10 минути. Поднесете парче мусака от лимец, гарнирана с кисело мляко.