Кекс с лимец

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Кекс с лимец
Снимка: Veselina
1 / 5
15/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12 парчета
"Солен, ароматен, много вкусен и най-важното - здравословен - така най-точно можем да опишем този кекс с лимец"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 1 1/3 ч.ч. бяло тип 500
  • яйца - 3 бр. големи
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • маслини - 8 бр. черни
  • розмарин - 1 щипка сух
  • краставичка - 1 бр. маринована малка
  • кашкавал - 1/3 ч.ч. твърд
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • сусам - за поръсване
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за посипване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме първо бялото брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Разбиваме яйцата с телена бъркалка или с миксер до пухкав крем. Към тях прибавяме олиото, щипка сол и киселото мляко.

Разбъркваме всичко отново с миксер или с телена бъркалка. Нарязваме краставичка на ситно и изцеждаме от сока.

Маслините ги почистваме и ги нарязваме на ситно. Нарязваме кашкавала на дребно, нужен ни е по-твърд. Прибавяме брашното, което пресяхме в купата, и разбърква.

Прибавяме после и брашното то лимец и пак разбъркваме добре, да се смеси всичко. Прибавяме краставичката, маслините и кашкавала. Добавяме щипка розмарин.

Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кексовата смес и заглаждаме. Поръсваме със сусам.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Като изстине, режем на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: